Bara mer, inte mindre!

Klockan är 00:19, varken mer eller mindre. 1 kilo är 1000 gram, varken mer eller mindre. Hur kan Sveriges socialpolitiska debatt beskrivas, troligen mindre än mer.  Antal blogginlägg på denna sida? Cirka 45, kanske mer, kanske mindre? Jag är trött på tvekan, jag vill se mer!

Nu vill jag se mer av den yngre generationen, jag utmanar er, jag vill se mer, ni är framtiden! Under en dag, två timmar, kanske en, kanske mer, kanske mindre, vill jag ha förslag på hur vi kan uppmärksamma den faktiska situationen för individer som inte faller inom den så kallade normen, varken mer eller mindre. Jag vill se handling, jag vill se nytänkande; jag lovar att jag kommer att se till att denna aktion kommer att verkställas, tillika få medial uppmärksamhet, bara fantasin sätter gränser.  Gör vi en modevisning på Stureplan, Stockholm, en hårshow på Götaplatsen, Göteborg, eller ett konstnärligt verk på Stortorget, Malmö? Ni sätter gränser! Jag ser gärna förslag från den yngre generation, dock är ingen utesluten! Kom med förslag, jag lovar, jag kommer att se till att vilken aktion det än må vara så kommer den genomföras; bara desto mer, inte mindre.

Tar vi detta vidare över ett mail eller en lunch? Ni bestämmer, jag infinner mig, jag utför, låt oss börja med att spåna på nått, bara mer, inte mindre! Kontakta mig antingen via: anders@gil.se alt. 031-63 21 94.

3 reaktion på “Bara mer, inte mindre!

 1. Johan

  Vi har ingen katalysator till att utlysa en manifestation om att folk ska bära en viss färg på kläderna. Burma gav ett starkt intryck på folk och som senare blev en manifestation med färger på kläder.
  Så att utropa att xx datumet har vi neon gröna tröjor känns ungefär som marschen för tillgänglighet. En manifestation som övergått till jippo och event för politiker att se med hundögon på rullarna. Men för att senare rusa vidare till viktigare saker som svenne bryr sig om, som barnbidrag, jobb, a-kassa. det ger röster! inte tillgänglighet.
  Sry att jag dissar =)

  Svara
 2. Pernilla Hallberg

  Jag minns när alla uppmanades att en viss dag bära kläder i orange för att visa sitt stöd för Burma. Plötsligt blev det synligt att detta var en fråga som människor kände till och brydde sig om.

  En liknande aktion vore kanske något? Att uppmana alla att en viss dag bära en färg eller symbol tydligt. Alla som är personligt berörda, som individ, vän eller anhörig, i sin yrkesroll eller som ideologiskt eller politiskt engagerad.

  Det skulle bli många som syntes. Det skulle bli tydligt hur många det är, hur stort allmänintresse särintresset har, hur stor denna minoritet är. Det skulle kunna leda till samtal, mellan människor och i samhället i stort. Det skulle kunna höja både mediers och politikers intresse kring funktionshindrade människors liv. Kanske…

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *