Flytta makten från myndighet till människa

I mitt förra inlägg så utlyste jag en tävling. Uppgiften var att formulera nästa stora stridsfråga. Den som människor och politiken inte kan låta bli att förhålla sig till.

Vi fick en del svar. Erik och jag har enats om att den intressantaste konflikten bland kommentars-svaren snarare formulerade olika syn på metod än att försöka förutspå vilken fråga som blir vattendelande.

Vi bjuder därför in både ANNA och TOBIAS att skriva var sin del av ett inlägg.

ANNA skriver att ”man bör visa det med konkreta ord och förslag till förändring samt angagera sig själv politiskt för att vara med och förändra det samhälle man inte är nöjd med.”.
Vi vill att du utvecklar tankarna om hur vårt gemensamma engagemang ska formas och hur det ska leda till ett utvecklat inflytande.
TOBIAS förespråkar ett vilda protester. ”…människor har genom historien aldrig fått igenom sina åsikter genom att snällt acceptera läget.”, skriver han i sitt svar och hänvisar till hur andra grupper fått acceptans för sina frågor.
Vi vill att du konkretiserar ett scenario åt oss.

Håll er inom 300 – 400 ord var, och maila era bidrag till Erik före 30 januari. (kontaktuppgifter här)

Själv hoppas jag att det är en ideologisk förflyttning som är nästa stora vägval. En förflyttning av makt från myndighetsutövaren till människan med egen funktionsnedsättning. Med tanke på facit av idag när det gäller levnadsvillkor, arbetslöshet och ofrivillig bidragsförsörjning så är det hög tid att flytta makt från myndigheterna till den människa det berör.

Detta inlägg postades i Okategoriserade den av .

Om Författaren

Kjell Stjernholm är verksamhetsutvecklare på Studieförbundet Vuxenskolan med ansvar för folkbildning för personer med funktionsnedsättning. Kjell startade och utvecklade Moomsteatern 1987-2012. Idag är det en professionell integrerad teater baserad på skådespelare med intellektuella funktionsnedsättningar.

En reaktion på “Flytta makten från myndighet till människa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *