Kooperativet Kikås, vad hände sen?

För ett tag sedan skrev jag ett inlägg om Kooperativet Kikås, Mölndal. Jag vill ge en kort återspegling om vad som har hänt sedan inlägget den 22 juni, 2010. Sammanfattningsvis var läget följande:

Kommunen och kooperativet hade tecknade ett samverkansavtal som skulle garantera barnens framtida boende och stöd.  Boendekooperativet hade inga andra inkomster än assistansersättningen, hyran som kommunen betalar för de gemensamma utrymmena och vad de tre hyresgästerna betalar i hyra. De unga vuxna kunde emellertid inte bo kvar när kommunens uppsägning av samverkansavtalet blev ett faktum; de ville inte betala för gemensamhetsutrymmet.

Frågan är nu, vad hände sen? Efter en massiv kamp från alla inblandande i kooperativet Kikås, Upprop: Rädda Boendekooperativet Kikås och andra eldsjälar kommer de boende kunna bo kvar i sina bostäder. Mölndals stad gav vika; ett nytt kontrakt skall nu tas fram mellan Kooperativet Kikås och Mölndals stad.

Jag vill å kooperativet Kikås vägnar tacka alla som har engagerat sig och kämpat för kooperativets fortlevnad! Utan massiv påtryckning från alla engagerade individer samt Internets kraftfulla röst hade detta troligtvis aldrig hänt.

Apropå massiv påtryckning, tummen upp  för, Emma Johansson, i dagens tillgänglighetsdebatt mot, David Lega, i Radio P1. Emma, du sopade banan!

Tillgänglighetsdebatten fortsätter, Alla ska fram, som både, Erik Ljungberg, och jag tidigare nämnt i denna blogg. Håll utkik, snart kör vi igång!

Detta inlägg postades i Okategoriserade den av .

Om Författaren

Om författaren: Anders Westgerd är civilekonom och verksamhetsledare på GIL, Göteborgskooperativet för Independent Living. Anders ser sig själv som en okonventionell visionär som gärna tänker nytt och annorlunda. Nytt och annorlunda; det är även något tillgänglighetsdebatten behövs genomsyras av!

2 reaktion på “Kooperativet Kikås, vad hände sen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *