Samlad kompetens

I Västra Götalandsregionen saknas en mottagning med samlad kompetens för personer över 18 år med neuropsykiatriska diagnoser, autism, autismliknande tillstånd och Asperger syndrom.

 Detta inlägget vädjar till sjukhuspolitikerna i regionen att ta ett samlat grepp om frågan och utreda möjligheterna för en vuxenneuropsykiatrisk mottagning, VUX-NK, med upptagningsområde för patienter inom Västra Götaland. Denna mottagning skulle kunna ha sin naturliga hemmaort inom blocket Psykiatri.

Därtill önskas även att en eller två vårdcentraler skall få möjlighet att specialisera sig på patientgruppen med neuropsykiatriska diagnoser, för att skapa en god vårdmiljö när patienten behöver söka allmänläkare för allmänmedicinska åkommor.

Vidare önskas att man inom VUX-NK har en funktion med pedagogisk ledsagning när sjukhusvistelse av annan karaktär än det neuropsykiatriska är nödvändig, så att patienten får ett omhändertagande utifrån sina behov.

Hoppas att detta hörsammas och att dialogen fortskrider….

2 reaktion på “Samlad kompetens

  1. Kjell Winberg

    Det är beklämmande att det inte finns en vuxenneuropsykiatrisk mottagning inom Västra Götaland. De som har en osynlig funktionsnedsättning har det utan tvekan sämst i landet.
    Det vore intressant att veta hur många politiker som läser artiklarna här. Kommentarerna och debattmöjligheten lyser nästan med sin frånvaro. Är människor rädda för att säga sin mening eller dela med sig av sina erfarenheter?

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *