Anslut nu!

I nästan över ett deccenium har funkis- och Independent Living-rörelsen med gemensam kraft demonstrerat och visat sitt misstycke om att otillgänglighet ej är klassat som distriminering.

Under dessa 10 år har inte mycket hänt vad avser tillgängligheten i samhället, vilket är otroligt nedslående! Trots väntan, har rörelsen aldrig givit upp, istället har än mer engagemang och kraft konsoliderats. Detta är styrka och ett fantastiskt bevis på hur stark rörelsen är och så ska den förbli!

Det finns en majoritet i riksdagen som vill klassa otillgänglighet som diskriminering, detta till trots, har vi idag, den 26 maj, väntat 554 dagar sedan den senaste utredning blev färdigställd.

Striden för våra rättigheter är ej förgäves, etablissemanget har kontinuerligt fått budskapet att otillgänglighet är diskriminering och det börjar få gehör. Nu är det hög tid att etablissemanget går från ord till handling, inget annat är gott nog.

Jag vill uppmana er alla att idag, den 26 maj, delta i Marschen för tillgänglighet, det känns som det är viktigare än någonsin. För att få mer information om klockslag och arrangerade orter, gå in på: www.marschen.se.

Anslut nu!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *