Målgång

Likt politikernas avslutningsanföranden i valdebatterna har jag också några avslutande ord jag vill dela med mig av.

Jag vill passa på att tacka alla bloggare för ert enorma engagemang och skrivarglädje som ni uppvisat sedan den 1 maj. Vi har slutfört det som var vårt mål: att varje dag publicera en text som visar på vikten av att inte glömma bort våra frågor. Jag kunde i våras inte alls förutse vilken succé detta skulle bli!

Har vi lyckats? Ja, det tycker jag. Våra frågor är inte de största och vissa politiker må vara lite dåligt insatta – men med en stadigt växande läsarskara, en drös debattartiklar och med ett proffsigt nätverkande har vi varit ledande i debatten. Politiker kontaktar nu oss och meddelar nya idéer och (ger åtminstone sken av att de) lyssnar på vad vi tycker och tänker. Det har inte bara varit en blogg för oss i ”branschen” utan också en möjlighet till insikt för allmänheten. Bloggarna har funnit varandra än mer och jag tror att de ovärderliga kopplingarna mellan organisationer och intresseföreningar har stärkts allt mer. Jag har lärt känna er bättre och det är jag mycket tacksam för. Det har varit ett sant nöje!

Droppen urholkar som bekant stenen – och jag känner att arbetet med FullDelaktighet.Nu bara har börjat.

Vad händer efter valdagen? Det må vara en slags målgång. Jag är glad att vi fixade det! Dessa frågor är inget kortdistanslopp, snarare ett maraton. På måndag börjar nästa lopp. Du bestämmer i valet imorgon vilka förutsättningar vi får. Jag har glädjen att meddela att vi fortsätter skriva, även efter valdagen! Vi har sett att ni som är vår läsarskara bara ökar och ökar med tiden. Vi vill fortsätta berätta våra tankar för er.

Vi har serverat er ögonblicksbilder, privata tankar, undersökningar och en hel del idéer om hur vi kan förbättra den ganska åsidosatta position vi med funktionshinder har i dagens samhälle.  Till skillnad från politikernas anföranden tänker jag inte vädja om att ni röstar på ett speciellt parti. Jag vill bara att du tänker efter riktigt noga innan du lägger din röst i valurnan. Tänk med både hjärta och hjärna.

Rösta klokt.

Ett sista och det allra viktigaste tacket återstår. Det vill jag ge till dig. Du som läst våra inlägg. Utan dig vore bloggen osynlig.

Tack!

8 reaktion på “Målgång

 1. Karin Westlund

  Tack alla ni som troget skrivit och delgivit oss tankar, reflektioner synpunkter och förslag. Jag har läst alla inlägg och många gånger tänkt skriva själv vilket tyvärr inte blivit av.
  Det vore bra om detta forum kunde finnas kvar i någon form så att vi håller debatten om våra livsvillkor levande.

  Kampen måster fortsätta!!

  Svara
 2. Gulli Kohlström

  Full delaktighet.nu

  Det har varit mycket intressant att läsa de olika inläggen på denna blogg. Jag har haft en del synpunkter som jag tyvärr inte haft tid alltid att presentera. Hoppas att det även i fortsättningen kommer vara möjligt att delta i en diskussion om olika ämnen.

  Förhoppningsvis har även de olika partierna tagit intryck från de synpunkter som lagts fram och även om vi inte heller i denna valrörelse nått ända fram när det gäller att synliggöra funktionshinderfrågorna, så tycker jag ändå att de tagit mer plats än tidigare i olika media.
  Detta tror jag också att ert trägna skrivande, där ni lyft fram olika orättvisor, bidragit till.

  Lycka till med ert fortsatta arbete!

  Svara
 3. Monica

  Det här visar på ett utmärkt sätt att samarbeta, påverka, informera och inspirera. Än en gång – tack för ditt initiativ Erik! Tack också för klisterlapparna, ”Här kommer inte alla in!”, som du skickat. Nu blir det lite civil olydnad framöver….?

  Bloggar (och mail) är också, som vi ser här, ett mycket bra sätt att utöva lobbyverksamhet på. Själv följer jag många politikerbloggar och går in och kommenterar i de frågor som berör.

  Svara
 4. Maria Johansson

  STORT TACK Erik för ett mycket bra initiativ, för att du hållit ihop och hållit koll och marknadsfört och peppat och …!!!

  TACK alla medskribenter, inspirerande att ”få lära känna varandra” och att få vara en i detta gäng!!!

  Svara
 5. Rossina

  Tack för denna utomordentliga möjlighet att lära sig mera om angelägna samhällsfrågor. Era texter ska hjälpa mej med formuleringar för brev och insändare framöver. Allt gott!

  Svara
 6. Anna Barsk Holmbom

  Tack själv Erik! För idén, för det engagemang du har lagt ner på arbetet med att få bloggen att fungera, bollande med idéer, idogt bevakande av att inlägg kommer i tid, gott humör och en aldrig sinande servicemindnes. Det har verkligen varit ett nöje att få blogga här :-)

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *