Författararkiv: Redaktion

Full Delaktighet. Nu.

Fem månader före valet 2010 började det. Vi minns var och en så väl när Erik Ljungberg ringde oss och frågade om vi ville vara med och starta en ny blogg. Och vi minns hur stolta vi blev för att han ville ha med just oss. Bloggen FullDelaktighet.Nu blev en fantastisk samlingspunkt
för många av oss ideologer från vitt skilda verksamheter, som ville föra fram våra budskap under Eriks gemensamhetsflagga. Vi skribenter kände alla samma stolthet av att få vara en del av rörelsen som förhoppningsvis skulle föra Sverige framåt, bort från gamla 
mossiga fördomar och mot ett mer insiktsfullt samhälle.

När Erik dog blev det en chock för oss alla. Han var den största drivkraften bakom bloggen och hade med sina visioner dragit med oss andra. Det betyder inte att visionen dog med Erik! Hade vi sagt eller trott det hade vi gjort inte bara oss själva utan också honom och alla andra som tror på en framtid utan fördomar besvikna. Självklart lever kampen vidare! Full Delaktighet. Nu. Det är kravet vi alltjämt fortsätter att ställa.

Den politiska kampen fortgår. Vi driver den i våra olika sammanhang och vi driver den också gemensamt. När det finns behov kommer vi att skriva på FullDelaktighet.Nu för att åter igen föra fram våra tankar. Kanske blir det inför valet. Kanske blir det innan dess. Det viktiga är att kampen fortsätter att föras av ideologerna. Av rörelsen själv.

Begreppet ”Full delaktighet” är inte något vi kan göra anspråk på. Det är fler som önskar det. Och fler som vill använda orden. Vi ser det som något positivt men vill också klargöra att det inte alltid är vi i den här gruppen bloggare som står bakom orden.

Redaktionen tillsammans med de skribenter som var med från start